Dit jaar geen Grand Prix van Frankrijk. Voor menigeen is het een verademing. Het circuit van Magny-Cours is volgens velen nou niet bepaald een spectaculair circuit. Nu probeert de directie van Paul Ricard de Franse GP nieuw leven in te blazen.Het circuit is geen onbekende van de Formule 1. Bernie Ecclestone heeft een vinger in de pap bij Paul Ricard en het parcours wordt geroemd in zijn pioniersrol voor autosportveiligheid. Bovendien testen teams op z’n tijd op het Franse circuit.

Voor de circuitbaas, Gerard Neveu, is het reden genoeg om te proberen de Grand Prix van Frankrijk naar Paul Ricard te halen. Er is echter concurrentie. Autosport meldt dat de voorkeur van de overheid uitgaat naar het nieuwe circuit in Flins-Les Mureaux.

“Elke keer als de Franse Grand Prix problemen had vroegen de mensen, de media en de coureurs zich af waarom de race niet verhuist naar Paul Ricard”, stelt Neveu echter. “Tot nu toe hadden we nooit een goede reden om de race te realiseren.”

“Nu hebben we besloten om serieus te gaan kijken wat er nodig is om de Formule 1 naar Paul Ricard te halen. Dit proces is echter pas enkele dagen begonnen”, aldus circuitbaas Neveu.

De Fransman meent dat zijn circuit Formule 1-waardig is. “Ons circuit heeft de Degree 1 FIA Track Homologation. Technisch gezien kunnen we daarmee een Grand Prix organiseren.”

“Daarnaast opende het circuit dit jaar zijn deuren voor het publiek. De reacties waren hartverwarmend en daarom overwegen we nu om de Grand Prix naar Paul Ricard te halen.”

“Er zijn verschillende projecten voor nieuwe circuits uit de grond gestampt sinds Frankrijk de Grand Prix verloor. Tot die tijd dachten we er niet aan om ons aan te bieden voor de race. In de winter van 2008 op 2009 bouwden we echter tribunes en openden we deze mythische plaats voor bezoekers.”

“De tribunes waren tijdens de eerste evenementen van dit jaar uitverkocht. Het was een groot succes”, aldus Neveu. “Ook hierdoor gingen we overwegen om de Grand Prix van Frankrijk naar Paul Ricard te halen.

Initiatieven genoeg dus in Frankrijk. Het is echter niet duidelijk of er weer een Grand Prix in het land komt.

BvdB