Bernie Ecclestone heeft aangegeven te vrezen dat Ferrari daadwerkelijk de sport verlaat als er niet snel een oplossing wordt gevonden voor het budgetplafond en het daar aan verbonden tweeklassensysteem.Ferrari verloor woensdag de rechtszaak tegen de FIA en overweegt nu opnieuw juridische stappen te nemen tegen de autosportbond. Het heeft er alle schijn van dat het Italiaanse team de inschrijvingsdeadline voor volgend jaar zal missen.

Het team hoopt er in overleg met de FOTA en de FIA uit te komen. Voor morgen staat er in Monaco in ieder geval weer een bijeenkomst met de andere teams gepland. Ecclestone heeft inmiddels aangeven niet gerust te zijn op een goede afloop.

“Ik maak me zorgen, ik wil niet Ferrari vertrekt. Ik denk dat niemand dat wil.”Ecclestone betwijfelt of de teams voor 29 mei met een oplossing kunnen komen voor de huidige problemen. Hij verwacht dat een groot deel van de teams zich niet zal inschrijven voor 2010.

“We moeten afwachten wat er gebeurt. Ik denk dat het merendeel van de teams zich niet inschrijft voor volgend seizoen”, aldus Ecclestone. “Het wordt hoe dan ook lastig deze situatie snel op te lossen.”

LV