Ferrari denkt erover om verdere juridische stappen te ondernemen nadat het team vandaag de rechtszaak tegen de FIA verloor. Los van dat wil de renstal wel samen met de FOTA blijven zoeken naar een oplossing.Ferrari deed vandaag een officiële reactie op het vonnis van de rechter in Parijs de deur uit. Daarin stelde het team dat het geen andere mogelijkheid had dan naar de rechter te stappen gezien de urgentie van de zaak (volgende week vrijdag valt de deadline voor inschrijving voor het nieuwe seizoen).

Ferrari had de zaak tegen de FIA aangespannen omdat het meent dat het een vetorecht heeft bij ingrijpende veranderingen in de sport. De rechter vond dus van niet. Het team denkt er nog over of het nu verdere juridische stappen zal ondernemen.

“Terwijl Ferrari bekijkt of het doorgaat met de juridische actie die ingezet is, bevestigt het haar toewijding om vanuit de FOTA en in samenwerking met de FIA en Bernie Ecclestone verder te werken om ervoor te zorgen dat de Formule 1 een klasse is waar de regels hetzelfde zijn voor iedereen”, valt in de verklaring te lezen.

Ondanks die bereidwilligheid herhaalt het team ook haar eerder geuite dreigement. “Als het niet mogelijk is om een overeenkomst te bereiken tussen alle partijen, zal Ferrari in lijn met het besluit van het bestuur niet meedoen aan de competitie. In deze situatie zal Ferrari doorgaan met deelname aan races van een kaliber die het merk wel waard zijn.”

JK