De toekomst van de Duitse Grand Prix in Hockenheim staat op losse schroeven. Vandaag komen de raceorganisatie en de plaatselijke autoriteiten bijeen om een oplossing bekenken. Ook Mercedes Motorsport-baas Norbert Haug is erbij: hij wil een helpende hand bieden.Hockenheim heeft al jaren financiële problemen en heeft bij de laatste Grands Prix flink verlies geleden. Vanaf 2007 vindt de Grand Prix van Duitsland afwisselend op de Nürburgring en in Hockenheim plaats.

Voor de race in Hockenheim in 2010, dreigt een tekort van zes miljoen euro te ontstaan. Om in een gesprek met Formule 1-baas Bernie Ecclestone goed beslagen ten ijs te komen, gaan de raceorganisatie en de plaatselijke autoriteiten vandaag om de tafel zitten.

Daarbij aanwezig zijn afgevaardigden van de gemeente Hockenheim en de president van de Duitse deelstaat Baden-Württenberg Günther Oettinger. Ook Norbert Haug schuift aan. Hij wil helpen om het miljoenentekort op te lossen.

Haug: “Ik hoop dat we tot een oplossing kunnen komen. De regio verdient veel geld met deze Formule 1-race, bij elkaar zo’n 16 miljoen euro. Als we zes miljoen tekort komen, dan zou je zeggen dat het gat wel opgevuld moet kunnen worden.”

Hoe Haug gaat helpen is niet helemaal duidelijk. Hij sluit in ieder geval uit dat Mercedes-Benz een financiële bijdrage gaat leveren. “Wij kunnen argumenten aandragen en bemiddelen. Maar wij gaan niet onze portemonnee trekken”, aldus Haug.

LP