Iedereen krijgt volgend jaar in de Formule 1 dezelfde regels. Dat zegt Bernie Ecclestone. Ondanks dat de FIA en de FOTA nog niet tot overeenstemming zijn gekomen, is het volgens Ecclestone zeker dat het tweeklassenkampioenschap er niet gaat komen.Ecclestone gaat er ook vanuit dat alle teams die hebben gedreigd om uit de Formule 1 te stappen, dat uiteindelijk niet zullen doen. “Ik heb er vertrouwen in dat alle teams volgend jaar gewoon aan de start staan”, vertelde de Formule 1-baas aan Brits dagblad Daily Mail.

De Brit steekt de teams een hart onder de riem door het tweeklassenkampioenschap openlijk te bekritiseren. “Ik heb altijd gedacht dat het een stomme regel was en dat het belangrijk was om dat plan overboord te gooien.”

“Ik denk dat iedereen min of meer tevreden is met het budgetplafond, misschien dat het bedrag (ongeveer 45 miljoen euro) nog een beetje aangepast wordt. Maar iedereen krijgt sowieso dezelfde regels”, aldus Ecclestone.

De discussie tussen de FIA en de teams, verenigd in de FOTA, is ondertussen nog niet afgesloten. Het is niet bekend wanneer beide partijen weer met elkaar om de tafel gaan zitten.

LP