Bernie Ecclestone heeft het opgenomen voor Ferrari, dat tegen het budgetplafond van de FIA is. Ecclestone zegt dat hij Ferrari niet ‘kapot’ laat maken door de autosportfederatie.Ferrari-baas Luca di Montezemolo uitte afgelopen week felle kritiek op het budgetplafond dat de FIA van plan is om in te voeren. Di Montezemolo vreest dat deze regel de sport ernstige schade kan aanrichten.

FIA-voorzitter Max Mosley reageerde door te zeggen dat de Formule 1 ook wel zonder Ferrari zou overleven, als de Italiaanse renstal het budgetplafond niet wil accepteren. “Waarom kan het ene team wel rondkomen van veertig miljoen pond en het andere team niet”, vroeg Mosley zich af in de Fiancial Times.

Ecclestone heeft zich nu ook in de discussie gemengd. De Formule 1-baas wil namelijk niet dat Ferrari het slachtoffer wordt van een ruzie met de FIA. “Dat laat ik niet gebeuren”, zegt de Brit in The Times.

“Het probleem met Luca (di Montezemolo, red.) is, dat je niet in discussie moet gaan met Max (Mosley, red.). Hij is slim en dat win je gewoon niet. Je krijgt de kans niet om jouw mening te geven”, aldus Ecclestone.

Volgens Ecclestone kan het budgetplafond wel degelijk doorgaan als alle teams het met samen met de FIA eens worden over het bedrag en de uitvoering. Ecclestone: “Er moeten nog wat zaken uitgezocht worden, maar die zijn niet heel groot.”

LP