De Grand Prix van Groot-Brittannië is weer eens in gevaar. Nu heeft het een keer niet met Silverstone te maken. Nee, het gaat om de gastheer van de race vanaf 2010. De circuitdirectie van Donington loopt achter met de huur en daarom worden er nu juridische stappen genomen.Het dagelijkse bestuur van het circuit is 2,47 miljoen pond – zo’n 2,75 miljoen euro – verschuldigd aan de eigenaar van Donington Park, Wheatcroft & Son. Het familiebedrijf heeft sinds vorig jaar september geen huur meer ontvangen van Donington Ventures Leisure.

Voor Wheatcroft & Son is het nemen van juridische stappen daarom de enig overgebleven mogelijkheid om het geld te krijgen. En daar baalt het bedrijf van. “We hebben deze stap met ontzettend veel tegenzin genomen”, liet Kevin Wheatcroft in een verklaring weten.

Donington Venture Leisure is ons nog 2.75 miljoen euro verschuldigd. Sinds september 2008 is er geen huur meer betaald. Sindsdien hebben ze ons verschillende keren geruststellende toezeggingen gedaan die geen enkele keer zijn nagekomen.”

Wheatcroft benadrukt dat het nemen van juridische stappen wel het laatste is dat hij wilde. “We hebben dat zo lang mogelijk proberen uit te stellen. Dit is nu echter onze enig overgebleven optie om de huur alsnog te ontvangen.”

Donington Ventures heeft nog niet zo lang de leiding in handen van het circuit. Begin 2007 ondertekende het bedrijf het contract dat het voor de komende 150 jaar het circuit mag huren.

De firma kent meerdere problemen. De afgelopen weken werden meerdere races afgelast omdat er problemen zijn met een tunnel die onder een uitloopstrook wordt gebouwd. Volgens circuitbaas Simon Gilles – die nog niet op Wheatcrofts beslissing reageerde – liggen de verbouwingen voor de Grand Prix in 2010 echter op schema.

Dat is het probleem dus niet zo zeer. De achterstallige betalingen zijn dat wel. Als Donington niet uit de problemen komt, wordt er in 2010 geen Britse Grand Prix verreden. Bernie Ecclestone wil namelijk niet terug naar Silverstone.

BvdB