De Grand Prix van Maleisië moest door de hevige regenval voortijdig beëindigd worden, maar dat is voor Bernie Ecclestone geen reden om de late starttijd te heroverwegen. ,,Ik heb nergens spijt van.”Voorafgaande aan de race in Maleisië klaagden coureurs en teams over de late starttijd van 17.00 uur (lokale tijd). Nico Rosberg bijvoorbeeld, vreesde voor heftige moessonbuien, die meestal aan het einde van de middag vallen.

De voorspelling van Rosberg kwam uit en door het verloop en vooral de afloop van de race, wordt nu verwacht dat de Grand Prix van Maleisië volgend jaar weer vroeger van start gaat.

Maar Formule 1-baas Ecclestone is dat voorlopig niet van plan. Hij heeft geen spijt van zijn besluit om de race te verzetten naar de namiddag om zo een groter televisiepubliek in Europa te trekken. ,,Ik heb alleen spijt van de regen”, vertelde hij aan Autosport.

,,Er is niets mis met de starttijd, we konden niet weten dat het zou gaan regenen. Als we gewoon om 14:00 uur gestart waren, had het ook geregend”, aldus Ecclestone.

Toch gaat de raceorganisatie van Sepang het gesprek aan met Ecclestone en de commerciële bazen van de Formule 1 om de situatie te bespreken. Dat zegt Datuk Mokhzani Mahathir, voorzitter van het Sepang International Circuit, in dagblad New Straits Times.

,,We weten nog niet hoe laat de race volgend jaar van start gaat, maar we gaan er nog eens naar kijken”, aldus Mahathir.

LP