Fernando Alonso vindt dat de FIA en Bernie Ecclestone geen wijzigingen moeten doorvoeren die ze zelf het beste achten. De beleidsbepalers doen volgens de tweevoudig wereldkampioen precies het omgekeerde van wat de teams en fans willen.De organisatie achter de Formule 1 wilde het er zomaar doorheen drukken: het nieuwe puntensysteem. Maar helaas.

Constructeursbond FOTA tikte de FIA op de vingers over de handelswijze en daarom moest het overkoepelende autosportorgaan de invoer van een nieuw puntensysteem – waar de coureur met de meeste zeges kampioen wordt – uitstellen.

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso is blij dat de FIA en de beheerder van de commerciële F1-rechten, Ecclestone, niet voor God kunnen spelen. ,,De FOTA kwam met een lijst met duidelijke voorstellen. In mijn ogen staken die goed in elkaar en werd er ook geluisterd naar de wensen van de fans’’, begon Alonso tegenover de media in Melbourne.

,,We zijn het er allemaal wel over eens dat de winnaar nu niet voldoende beloond wordt. Het is denk ik beter als de winnaar twaalf punten krijgt en de nummer twee negen. Dat systeem is voor de toekomst beter dan het systeem waar de coureur met de meeste zeges kampioen wordt.’’

,,Zo denken alle teams en alle supporters er ongeveer over. Dan vind ik het niet kunnen dat de FIA en Ecclestone daar lijnrecht tegenin gaan. Als zowel de supporters, de teams en de coureurs hetzelfde denken, dan moet dat gehonoreerd worden.’’

BvdB