Geregeld wordt Lewis Hamilton uitgemaakt voor arrogant en even zo vaak ontkent hij de aantijgingen. Arrogant of niet, Hamilton heeft een bepaald imago. En dat is de schuld van McLaren, vindt Bernie Ecclestone.Volgens het opperhoofd van de Formule 1, die nooit te beroerd is zijn eigen mening te geven, is Hamilton geen karakter zoals andere kampioenen dat wel zijn of waren. Ecclestone zegt dat veel te maken heeft met het beleid van McLaren.

,,Ron Dennis is erin geslaagd McLaren als een merk te runnen. Er is geen plaats voor een uitgesproken coureur”, vertelt Ecclestone in gesprek met The Mirror. ,,Ron heeft daar ook helemaal geen trek in.”

,,McLaren doet er alles aan iedereen gelijk te houden en dat is niet echt bevorderlijk voor het karakter van een individu. Ferrari geeft haar personeel veel meer vrijheid”, vervolgt Ecclestone. ,,Dat is precies het probleem waar Hamilton nu mee kampt. Hij is altijd bang dat hij iemand voor het hoofd stoot en opereert daarom zeer terughoudend.”

,,Ik vind het niet leuk dat mensen mij arrogant vinden”, tekende de Britse pers afgelopen weekend op uit de mond van Hamilton. ,,Ik denk dat jullie (journalisten, red.) weten dat dit beeld niet klopt. Daarom probeer ik te begrijpen waarom ik arrogant word gevonden.”

Hamilton beseft dat hij niet bij machte is de publieke opinie te veranderen. ,,Ik kan moeilijk roepen dat iedereen gek is, dus ik zal het maar moeten accepteren. Iedereen maakt fouten en misschien heb ik me ook wel eens arrogant gedragen. Het is niet anders. Het is aan mij om het tegendeel te bewijzen.”

KVN