Volgens Bernie Ecclestone kan Jenson Button een gooi naar de titel doen nu de FIA de opzet van het kampioenschap gewijzigd heeft. Button zelf is echter minder enthousiast over de FIA-regel. Hij denkt dat het verwarrend kan werken.Degene met de meeste nummer één-bokalen gaat dit seizoen met de kampioenschapseer strijken. Voor Ecclestone reden om te geloven dat Jenson Button titelkandidaat is. ,,Als Brawn het bij het rechte eind heeft, is er een kans dat we Jenson de eerste drie races zien winnen”, zei hij tegen Autosport.

De Formule 1-baas voorziet dat de ‘oldtimers’ Alonso, Raikkonen, Massa en Hamilton later in het seizoen wel terugslaan, maar met drie overwinningen in zijn zak, staat Button er dan sterk voor.

De Brit zelf is minder enthousiast. ,,Ik denk dat het publiek moeite zal hebben om te begrijpen waarom een coureur met 60 punten kampioen kan worden in plaats van iemand met 100 punten”, vertelt hij La Gazzetta dello Sport.

De gedachte achter de nieuwe opzet begrijpt Button wel: coureurs moeten altijd voor de winst gaan. Maar dat klinkt spectaculairder dan het is. ,,Na negen races kan een coureur de titel al gewonnen hebben. Die kan de rest van de tijd dan lekker ijsjes gaan eten, ook al staat de nummer twee maar 18 punten achter hem.”

JK