De Honda Motor Corporation is somber over de verkoopplannen van het Formule 1-team. Volgens de CEO van het automerk heeft zich nog geen enkele serieuze kandidaat gemeld. Bernie Ecclestone ziet het anders. Vandaag hield Honda in Japan een persconferentie waar het vertrek van CEO Takeo Fukui werd aangekondigd. De Formule 1-liefhebber Fukui verklaarde bij zijn laatste toespraak dat hij weinig perspectieven ziet voor het team. ,,Er zijn wel aanbiedingen geweest, maar er is nog geen enkele serieuze kandidaat. Het valt niet mee om het team te verkopen.”

De woorden van Fukui zijn opmerkelijk, aangezien Nick Fry en Ross Brawn meermalen hebben verklaard met verschillende partijen in gesprek te zijn. Een van hen is Richard Branson, de steenrijke eigenaar van het Virgin-imperium. Branson verklaarde vorige week dat er wel wat hobbels moeten worden gladgestreken voor het zover is.

,,Als de budgetten omlaag gaan, dan zouden we op een bepaald moment geïnteresseerd kunnen raken om mee te gaan doen”, aldus het vage antwoord van Branson aan Autosport.com op de vraag of hij nu wel of niet met Honda in gesprek is.

Bernie Ecclestone wist een dag later te melden dat Branson wel degelijk een serieuze kandidaat is om het team over te nemen. De FOM-baas deed voor de zekerheid zelf ook een poging om Honda van een faillissement te redden. Tevergeefs.

,,Ik wilde helpen met een management buy-out, maar mijn hulp werd afgewezen”, vertelde Ecclestone aan News of the World. Volgens de krant was Ecclestone bereid om honderd miljoen pond in het team te steken om zo Nick Fry en Ross Brawn de gelegenheid te geven zonder het Japanse moederbedrijf door te gaan.

Ecclestone: ,,Het is aan Honda om te beslissen wat ze nu eigenlijk willen. Ze werken mee met mijn overnameplan, verkopen de hele winkel aan Branson of trekken simpelweg de stekker eruit. Ik zal ze niet missen, want zo geweldig heeft Honda het de laatste jaren ook weer niet gedaan.”

Honda heeft officieel nog tot 1 maart de tijd om het team te verkopen.

MB