Prodrive, het team van de Brit Dave Richards, hoeven we voorlopig niet in de Formule 1 te verwachten. Het bedrijf gaat zich richten op de 24 uur van Le Mans, en prepareert een LMP1-prototype voor Aston Martin.Prodrive zou al in 2007 zijn debuut maken als Formule 1-team, maar Richards zette die plannen in de ijskast toen er geen overeenstemming kwam over het gebruik van klantenchassis’. Daarna werd Prodrive genoemd als kandidaat om het opgeheven Honda nieuw leven in te blazen, maar die suggestie werd door Richards van de hand gedaan.

Nu Subaru zijn – door Prodrive ondersteunde – activiteiten in het wereldkampioenschap rally heeft gestaakt, richt Richards zich op een nieuwe uitdaging. Komend jaar neemt het team tijdens de 24 uur van Le Mans de handschoen op tegen Audi, Peugeot en Acura. Nodeloos te zeggen dat Richards hiermee een Formule 1-avontuur de komende jaren niet in zijn agenda heeft staan.

,,Wat mij aantrekt in Le Mans is dat het geen sprint is, zoals in de Formule 1”, vertelde Richards tegen Autosport.com. ,,Daar weet je vooraf dat degene met het meeste geld wint. Le Mans is veel minder voorspelbaar.”

De LMP1-Aston Martin is afgeleid van de Charouz-Lola die vorig jaar zijn Le Mans-debuut maakte en toen al werd aangedreven door een Aston Martin-motor. Als rijders zijn tot nu toe Tomas Enge, Jan Charouz, Stefan Mücke, Darren Turner en Harold Primat vastgelegd.

MB