De angst dat na het vertrek van Honda uit de Formule 1 andere teams zullen volgen, houdt de gemoederen nog steeds bezig. Bernie Ecclestone heeft nu voorgesteld om drie auto’s per team in te zetten om leegloop te voorkomen.In tijden van financiële crisis is niets zeker. Ondanks het feit dat alle autofabrikanten die in de Formule 1 actief zijn, hun toewijding aan de sport hebben uitgesproken, is dat geen garantie voor de toekomst.

Formule 1-baas Ecclestone geeft ook toe dat het in de nabije toekomst zomaar eens zou kunnen dat er niet meer dan achttien coureurs aan de start van een Grand Prix verschijnen.

Daarom komt hij met een volgens hem simpele oplossing: teams moeten de mogelijkheid krijgen om drie auto’s in te zetten. ,,Als de autofabrikanten motoren kunnen leveren aan andere teams, dan kunnen zij ook wel drie auto’s inzetten”, liet Ecclestone aan persbureau DPA weten.

Volgens Ecclestone zou dit met onmiddellijke ingang kunnen gaan gelden, mocht er bijvoorbeeld geen koper worden gevonden voor het team van Honda.

Ecclestone: ,,Het is beter om twintig auto’s op de grid te hebben, dan maakt het niet uit of die dan in handen zijn van de fabrikanten of de privé-teams. Dat maakt geen verschil.”

LP