Het einde van de Formule 1 is niet in zicht, ook al speelt er een wereldwijde financiële crisis, zegt Bernie Ecclestone. De Brit voorspelt dat de sport overleeft. Ondanks het vertrek van Honda en de problemen waarmee sponsoren van teams kampen.Voor Honda is het doek dus al gevallen en er blijven geruchten dat ook Toyota er niet al te best voorstaat, wat het team zelf overigens ontkent, maar Ecclestone denkt niet dat de Formule 1 gehavend uit de strijd komt. Verre van zelfs.

,,Het is duidelijk dat iedereen wordt getroffen door de financiële crisis en dat ook de auto-industrie klappen moet opvangen, maar ik denk niet dat de Formule 1 serieus in de problemen komt”, citeert de Servische krant Press uit de mond van Ecclestone.

De tsaar van de Formule 1 wijst op de ongekende aantrekkingskracht die zijn sport op nieuwe sponsoren uitoefent en blijft uitoefenen. Slechts de ceremonies rond de opening en sluiting van de Olympische Spelen komen qua aandacht een beetje in de buurt, vindt Ecclestone.

Hij legt uit: ,,Kijk maar, we hebben recent zelfs nog twee zeer goede deals afgesloten. Met LG en met DHL. Het is simpel: grote bedrijven die inzetten op wereldwijde aandacht voor hun producten of diensten kunnen niet om de Formule 1 heen. Zij beseffen dat onze sport de goedkoopste manier is om hun doelen te bereiken.”

KVN