Bernie Ecclestone juicht het vertrek van Honda uit de Formule 1 verre van toe, maar hij hoopt wel dat het andere teams de ogen opent. Teams die teveel geld aan de sport uitgeven kunnen het deksel op de neus krijgen. Ecclestone spreekt van een ‘wake-up call’.Na een nacht vol speculaties over de toekomst van de renstal, verklaarde Honda’s CEO Takeo Fukui op een persconferentie in Tokyo dat slechte financiële omstandigheden het bedrijf er toe geleid heeft de knoop door te hakken en zich terug te trekken uit de Formule 1.

Ecclestone heeft er samen met FIA-baas Max Mosley het afgelopen seizoen meermaals op gewezen dat de sport de broekriem moet aanhalen door middel van kostenreductie en invoering van een standaardmotor.

,,Dit is een wake-up call. Max en ik zijn niet helemaal achterlijk. We wijzen er al enige tijd op dat teams met een minder groot budget alsnog competitief zouden moeten kunnen zijn”, reageert Ecclestone tegen Sky News.

Het verlies van één van de grootste autofabrikanten van de wereld is een dreun voor de sport en Ecclestone geeft toe dat de Formule 1 een moeilijke tijd beleeft, maar hij verwacht dat de sport deze storm zal overleven.

,,De crisis in de Formule 1 is niet groter dan die bij welk bedrijf waar ter wereld dan ook. De hele wereld is momenteel in crisis, maar de wereld vergaat toch niet? Hetzelfde geldt voor de Formule 1. Dat staat vast”, quote de BBC uit de mond van Ecclestone.

KVN