De plannen voor een nieuw Formule 1-circuit nabij Euro Disney bevinden zich pas in het beginstadium, maar nu al hebben omwonenden protest aangetekend. Zij zijn bang voor overlast.Volgend jaar staat er geen Grand Prix van Frankrijk op de kalender. Formule 1-baas Bernie Ecclestone was nooit dol op het circuit in het afgelegen gebied, maar de financiële crisis deed de race uiteindelijk de das om.

Omdat Frankrijk toch graag in de Formule 1 wil blijven, wordt er druk gewerkt aan een nieuwe locatie. Een circuit op het grondgebied van Disneyland Parijs moet uitkomst bieden.

Als het aan de Franse autosportbond FFSA ligt, vindt daar vanaf 2010 de Grand Prix van Frankrijk plaats. Voormalig Formule 1-wereldkampioen Alain Prost houdt zich bezig met de ontwikkelingen.

Disneyland Parijs heeft vrijwillig grond ter beschikking gesteld om een circuit te realiseren. Maar de omwonenden van het park zijn een stuk minder enthousiast.

Persbureau APA peilde de stemming en die was niet positief. Zo’n 250 bewoners hadden al protest aangediend tegen wat zij een ‘hel-circuit’ noemden.

De klagers zijn bang voor geluidsoverlast, vervuiling en verkeersopstoppingen. Overigens is de Grand Prix bij Euro Disney nog niet bevestigd als toekomstige race van Frankrijk.

LP