Komt er in 2009 alsnog een Grand Prix van Canada? Morgen hopen de lokale autoriteiten bekend te make hoeveel geld er moet worden geïnvesteerd om de race terug op de kalender te krijgen. De Grand Prix van Canada werd onlangs van de Formule 1-kalender verbannen, volgens Bernie Ecclestone omdat de Canadezen niet aan hun financiële verplichtingen hebben voldaan.

Na een golf van protest in de media proberen de autoriteiten in Montreal nu alsnog tot een overeenkomst te komen met Ecclestone.

Daarvoor moet wel flink in de buidel worden getast. Nadat de provincie Quebec eerder al verklaarde dat het schrappen van de Grand Prix een groot verlies voor Montreal is, wordt nu gekeken wat er nodig is om de race weer op de rails te krijgen.

Mocht het vereiste bedrag worden gevonden, dan is er nog altijd geen nieuwe promotor voor de race. De teams hebben echter het belang van een Grand Prix in Noord-Amerika dusdanig benadrukt, dat het niet al te veel moeite zal kosten de populaire race aan de man te brengen.

MB