Het circuit van Magny Cours is niet bepaald populair in de Formule 1-wereld. Bernie Ecclestone is dan ook naarstig op zoek naar een nieuwe locatie in Frankrijk om een Grand Prix te kunnen organiseren. Disneyland Parijs heeft zich kandidaat gesteld.De algemene kritiek op het circuit van Magny Cours is de locatie: in een landelijk, afgelegen gebied in het midden van Frankrijk. Het past niet echt bij het cosmopolitische imago dat inmiddels in de Formule 1 is gecreeerd door onder andere de Grand Prix’ van China in Shanghai en de Grand Prix van Singapore.

De Grand Prix van Frankrijk volledig schrappen lijkt echter ook niet echt een optie en daarom is men op zoek naar een nieuwe locatie. Disneyland Parijs zou wel een race op eigen grond willen organiseren en naar het schijnt is men bezig een plan te ontwikkelen met als doel dat aan Ecclestone te presenteren.

Degenen die met dat plan bezig zijn, zijn de eigenaren van Disneyland Parijs, Euro Disney, en de Lagardere Groep, voormalig autobedrijf Matra. De krant La Presse schrijft dat deze belanghebbenden een circuit willen realiseren op deels bestaande wegen en deels aangebouwde stukken circuit.

Overigens wilde de Lagardere Groep deze details niet bevestigen, maar Ecclestone zou zijn interesse al hebben aangegeven. Verwacht wordt dat de Franse autosportbond FFSA op 15 oktober aanstaande een lijst openbaar maakt met vier potentiele kandidaten voor de Franse Grand Prix.

De uiteindelijke keuze is aan Bernie Ecclestone.

LP