Maleisië gaat geen nachtrace organiseren. Hoewel Bernie Ecclestone dat graag gezien had, ziet de voorzitter van het circuit er vanaf. Om de Europese televisiekijker wel enigszins tegemoet te komen, start de race volgend jaar twee uur later.In maart opperde Bernie Ecclestone nog dat Maleisië een nachtrace zou worden. Datuk Mokhzani Mahathir, voorzitter van het Sepang International Circuit, laat nu weten dat dat plan definitief niet doorgaat – en dat Ecclestone overstag is gegaan.

,,De verlichting kost een hoop”, vertelde Mokhzani aan de Maleisische krant The Star. ,,Dit is een manier om de kosten van de Formule 1 in Maleisië te beperken. En Bernie is ermee akkoord gegaan.”

Behalve hoge kosten, heeft een nachtrace volgens Mokhzani ook als nadeel dat buitenlandse fans niet direct na de race naar huis kunnen vliegen.

Als compensatie voor de fans in Europa start de race in 2009 niet om 15.00 uur lokale tijd, maar 17.00 uur. Tegen het einde van de race is het dan nog steeds licht. Bovendien is de temperatuur rond die tijd wat aangenamer, aldus Mokhzani.

JK