Bernie Ecclestone vindt dat het tijd is voor de Formule 1 om het seksschandaal, waar Max Mosley bij betrokken was, te vergeten en de FIA-president weer met open armen te verwelkomen.Mosley heeft zich de afgelopen maanden bewust op de achtergrond gehouden. Ook nadat het vertrouwen in hem werd uitgesproken tijdens een stemronde in Parijs en hij de rechtszaak won tegen de krant News of the World en duidelijk gemaakt werd dat hij geen voorliefde voor nazi-praktijken heeft, verscheen hij maar mondjesmaat in het openbaar.

Nadat het nieuws rond de seksaffaire uitlekte was Formule 1-baas Bernie Ecclestone er als de kippen bij om het ontslag van Mosley op te eisen. Nu is Ecclestone echter een andere mening toegedaan.

Tegenover BBC5 Radio verklaarde hij: ,,Men is nu tot de conclusie gekomen dat wat er gebeurd is met Max gewoon een apart avontuurtje van hem was, maar dat het niks met andere zaken (de voorliefde voor nazi-praktijken, red.) te maken had.”

,,Ik denk dat het niemand meer kan schelen, mensen vergeten snel. Destijds was het een shock, juist omdat hij het middelpunt was. Was het iemand anders geweest, dan was er vast niet zo verbaasd gereageerd.”

Ecclestone geeft toe dat hij destijds graag gezien had dat Mosley zijn ontslag had ingediend. ,,Ik stond onder enorme druk van anderen om dat te zeggen. Toen hoopte ik ook echt dat hij dat zou doen. Nu zie ik dat heel anders. Max doet altijd zijn best en geeft honderd procent voor de sport.”

Ecclestone ziet Mosley weer tijdens de Italiaanse Grand Prix in Monza en hoopt dan weer op normale wijze met hem te kunnen werken. ,,Ik zal hem daar verwelkomen en ik hoop dat hij daar weer ouderwets aan de slag kan gaan.”

Dat Ecclestone geen problemen meer heeft met Mosley blijkt wel uit zijn suggestie dat Mosley vast wel over te halen is nog langer als FIA-president aan te blijven. ,,Hij heeft al eerder zijn vertrek aangekondigd en is toen ook niet gestopt, dus waarom zou dat nu anders zijn. En als we er heel egoïstisch naar kijken dan weet iedereen dat het heel moeilijk gaat worden hem te vervangen. Dat is het lastige aan deze kwestie.”

LV