De Formule 1-teams hebben de [schuin}Formula One Teams Association {schuin]opgericht, een samenwerkingsverband dat in nauwe samenspraak met de FIA en Bernie Ecclestone's FOM een nieuwe Concorde-overeenkomst tot stand moet brengen. Dat is het belangrijkste resultaat van de vergadering die gisteren werd gehouden in het Ferrari-hoofdkwartier in Maranello.De vergadering werd bijgewoond door vertegenwoordigers van elk Formule 1-team, Bernie Ecclestone, en Donald McKenzie, managing partner van CVC.

Zij besloten tijdens een volgens gastheer Ferrari 'constructieve vergadering' tot de oprichting van de Formula One Teams Association, die tot doel heeft om in samenwerking met de FIA (de sportregelgever) en de FOM (de commerciële uitbater van de sport) de commerciële voorwaarden en sportregels op te stellen waaronder de Formule 1 in de toekomst moet opereren.

Daarmee reageren de teams op de aansporingen van Max Mosley, die hen enkele weken geleden een deadline oplegde om te komen met voorstellen die moeten leiden tot een nieuwe overeenkomst waaronder de sport in de toekomst gerund kan worden.

Wanneer de kersverse FOTA gaat overleggen met de FIA en de FOM om tot die nieuwe overeenkomst te komen, is nog onbekend.

DP