Bernie Ecclestone meent dat hij drie maanden geleden kon kiezen om de Britse Grand Prix naar Donington te verplaatsen. De Formule 1-baas gaf Silverstone echter nog een laatste kans.De deadline om de kans te verzilveren liep dit weekend af. Toen bekend werd dat Silverstone de deal niet rond kreeg, sloot Ecclestone gisteravond een overeenkomst met Donington. Het circuit heeft nu precies twee jaar de tijd om zich klaar te maken voor de eerste race.

,,De mensen van Donington wilden de overeenkomst natuurlijk snel rond hebben, omdat ze nog veel moeten verbouwen”, vertelde Ecclestone FORMULE 1 RaceReport-medewerker Adam Cooper.

,,Eerst lieten wij ze links liggen. Als het aan de circuitdirectie van Donington had gelegen hadden we de deal drie maanden geleden beklonken. Wij wachtten echter op Silverstone. We vertelden Donington dat, als we geen positief antwoord kregen van Silverstone, we met hen in zee zouden gaan. Zo is het dus gebeurd.”

Bernie maakte daarnaast ook duidelijk dat zijn geduld met Silverstone en de British Racing Drivers Club, dat het circuit in handen heeft, op was.

,,Als we niet zo hadden gehandeld, zou er nog steeds niets zijn gebeurd aan het circuit. Ook dan had ik gezegd: ‘Het is leuk geweest nu, tot ziens’. Er zijn namelijk ook andere landen die een Grand Prix willen organiseren. Ik zou ontzettend tevreden zijn geweest als we een overeenkomst met een van die landen zouden hebben. De Britse Grand Prix is nu echter gered.”

Ecclestone was al een aantal jaar ontevreden over de situatie in Silverstone. Hij is ervan overtuigd dat de Grand Prix op dat circuit zou kunnen blijven. De BRDC kreeg echter niet de gewenste overheidssteun om de race te kunnen blijven organiseren.

,,Ik heb tot gisternacht gewacht om het contract te ondertekenen”, vervolgt Ecclestone. ,,Iemand van Silverstone zei tegen mij: ‘Ik denk dat het in orde komt met ons, kun je ons nog twee weken de tijd geven? Vandaag hadden we contact met de overheid.’ Het probleem is echter dat ze het niet op een zakelijke manier hebben aangepakt.”

Dat wil niet zeggen dat Ecclestone het persoonlijk wilde dat Silverstone van de kalender zou verdwijnen. ,,Nee, absoluut niet”, aldus de kleine Brit. ,,Met dat soort problemen heb ik niet te maken. Het ligt heel simpel. Zij hadden een contract kunnen tekenen, en dat hebben ze niet gedaan.”

,,Het belangrijkste is dat er nog steeds een Grand Prix van Groot-Brittannië is, terwijl die absoluut van de kalender kon verdwijnen.”

Waar Silverstone dus de nodige problemen had om aan de grondige verbouwingswerkzaamheden te kunnen beginnen, verwacht Ecclestone geen problemen in Donington. Volgens de Formule 1-baas is het circuit op tijd gereed voor de race in 2010.

,,Ik verwacht dat alle werkzaamheden zijn afgerond als we er gaan racen”, aldus Ecclestone. ,,Ze hebben een serieus probleem als dat niet het geval is. Ik denk dat ze de steun hebben van projectontwikkelaars en de lokale bevolking.”

Volgens de Formule 1-baas is het niet het geval dat hij zelf investeert in het project van Donington. Het circuit heeft volgens hem namelijk zijn eigen investeerders, met circuitdirecteur Simon Gillett voorop.

AC/BvdB