Het is nog altijd onduidelijk of Silverstone na het huidige Formule 1-seizoen op de kalender blijft staan. Circuitdirecteur Damon Hill schat de kans dat het circuit het toneel van de Britse Grand Prix blijft op vijftig procent.Silverstone is niet al te populair bij Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Hij vindt het circuit, de faciliteiten en de infrastructuur in de omgeving te verouderd voor zijn hightech-circus.

Vandaar dat Ecclestone onlangs het circuit van Donington naar voren schoof als potentiële gastheer voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Ecclestone liet in een interview met The Times weten dat de circuitdirectie van Donington bereid is om een miljoeneninvestering te doen om de Formule 1 naar het circuit te krijgen.

Ook Silverstone begint echter aan een groot verbouwingsprogramma ter waarde van een kleine veertig miljoen euro. Het circuit in Northamptonshire heeft dan eindelijk de faciliteiten die Ecclestone graag wil zien – zo gaat onder meer het hele pit- en paddockcomplex op de schop.

Desondanks is de toekomst van Britse Grand Prix op het circuit daarmee niet gegarandeerd. Damon Hill, voorzitter van de British Racing Drivers’ Club (eigenaar van Silverstone) is ervan overtuigd dat zijn circuit Formule 1-waardig is, maar weet als geen ander dat in deze sport niets zeker is.

,,Ik weet uit ervaring dat je je nooit aan voorspellingen moet wagen”, verklaarde de wereldkampioen van 1996 gisteren op de laatste dag van de testweek op Silverstone tegen Autosport.com. ,,We schatten onze kansen om de Grand Prix te behouden op vijftig procent. Wat ik wél zeker weet, is dat we alles in huis hebben waar de Formule 1 en Groot-Brittannië trots op kunnen zijn.”

Hill wil graag snel meer duidelijkheid over de toekomst van de race. ,,Het is een vicieuze cirkel: om onze bouwplannen uit te kunnen voeren, hebben we een Grand Prix-contract nodig – om het Grand Prix-contract binnen te slepen, moeten we de bouwplannen uitvoeren.’’

Het is echter bekend dat Eccestone zich zelden door zulke overwegingen laat leiden; dat realiseert Hill zich ook. ,,Het gaat stapje voor stapje. We blijven onderhandelen en ik verwacht pas dat een eventuele overeenkomst met Ecclestone pas op het laatste moment zal worden beklonken.’’

BB