Couveusekindje Super Aguri ligt nog altijd aan de beademing en het lijkt er niet op dat het team binnenkort op eigen kracht kan ademen. Misschien dat Bernie Ecclestone kan helpen. ,,Super Aguri moet blijven.”Ecclestone maakt zich zorgen over de renstal van Aguri Suzuki en dat is niet geheel zonder reden. Bijna had de renstal in Barcelona niet aan de start gestaan en dat het de Grand Prix van Turkije haalt lijkt op dit moment niet waarschijnlijk.

Woensdag wordt er in Tokio door Honda over de toekomst van het team overlegd, bevestigt teambaas Aguri Suzuki. ,,Het ziet er niet bepaald positief uit”, laat Ecclestone zich ontvallen tegenover Reuters.

Toch hoopt de Formule 1-baas dat het kleine Japanse team erin slaagt te overleven. Ecclestone in Barcelona: ,,Ik wil dat ze in de Formule 1 blijven. Daarom heb ik het team afgelopen week ook geholpen.”

Super Aguri had tot het laatste moment hoop op een deal met de Magma Group, dat weer beschikt over financiële steun uit Dubai. Het team stond al op het punt dat auto's in een andere livery te spuiten, maar dat hoefde uiteindelijk niet. Er werd geen overeenstemming bereikt.

Omdat er daarna geen tijd meer was de bolides van een andere kleur te voorzien, reden Takuma Sato en Anthony Davidson afgelopen weekend in grotendeels witte auto's.

KVN