De organisatie van de Grote Prijs van Maleisië wil zich binnen een jaar voegen bij het rijtje van landen waar een nacht-Grand Prix wordt gehouden. Op Sepang moet volgend jaar in het donker worden geracet.In eerste instantie verzette de Maleisische Grand Prix-organisatie zich tegen de aansporingen van Bernie Ecclestone om omwille van de Europese tv-kijker een nachtrace te organiseren.

Daags na de door een recordaantal bezoekers (bijna 127.0000) bezochte Grand Prix van Maleisië blijkt dat de organisatie juist haast heeft gekregen.

,,Volgend jaar moet het gaan gebeuren'', aldus Datuk Azmi Murad, circuitmanager van Sepang tegen de Maleisische krant New Straits Times. ,,Na tien succesvolle Grand Prix-jaren is dit precies de uitdaging die we nu nodig hebben.''

Naar verluidt moet op Sepang een permanente lichtinstallatie komen, in tegenstelling tot de tijdelijke, mobiele oplossing waarvoor Singapore heeft gekozen.

Nu Maleisië lijkt mee te doen zijn er twee landen waar een nachtelijke Grand Prix zal worden gehouden. Ook China zou echter onderzoeken of het een Grand Prix in het duister kan organiseren.

Hoewel Australië vooralsnog weigert om een nachtrace te organiseren, is de organisatie van die Grand Prix in zoverre voor de druk van Ecclestone gezwicht dat de race volgend jaar later op de dag wordt gehouden.

DP