Een aantal coureurs heeft gereageerd op het dreigement van Bernie Ecclestone om de Australische Grand Prix van de kalender te schrappen als het geen nachtrace wordt. De coureurs zijn eensgezind: de race moet blijven.Ecclestone is van mening dat een nachtrace in Australië wereldwijd meer (televisie)kijkers zal aantrekken, maar de organisatie van de Grand Prix in Melbourne ziet dat financieel niet zitten. En dus dreigt Ecclestone de Grand Prix volledig van de kalender te schrappen.

Een aantal Formule 1-coureurs heeft nu laten weten het jammer te vinden mocht Ecclestone daadwerkelijk besluiten de race in Melbourne te schrappen. ,,Ik vind dit land echt leuk en de sfeer in de stad is fantastisch”, vertelde Force India-coureur Giancarlo Fisichella tijdens een persconferentie op vrijdag.

,,Ik heb goede herinneringen aan Melbourne. Ik reed hier mijn eerste race in 1996 en ik won er in 2005. Het is een speciale plek voor mij en het zou fijn zijn hier in de toekomst te blijven komen”, aldus Fisichella.

Australiër Mark Webber benadrukte de historische waarde van de Australische GP. Webber: ,,We komen hier al twintig jaar en er zijn veel historische momenten en speciale coureurs geweest die hier kwamen om te racen. Dat moeten we in ons achterhoofd houden.”

Volgens Webber maakt de afstand ook niet zo veel uit. ,,Het is logistiek gezien een behoorlijk eind vanuit Europa, maar zodra iedereen alles op zijn plaats heeft, is het een geweldig evenement.”

Heikki Kovalainen voegde daaraan toe: ,,Voor mij is het geweldig. Hier kan ik, komende vanuit Finland, tenminste een kleurtje krijgen.” Kovalainen vertelde dat hij hoopte dat de race in Australië kon blijven.

Ondertussen gaan de onderhandelingen met Ecclestone gewoon door. John Brumby, premier van de Australische staat Victoria, zal later dit jaar Ecclestone ontmoeten om over de zaak te praten. Hij wilde in het openbaar geen uitspraken doen.

,,Ik heb er een geen behoefte aan om een publiek debat met Bernie Ecclestone te voeren”, verklaarde Brumby. ,,We zullen zeker onderhandelen, maar ik ben niet van plan om dat in het openbaar te doen.”

LP