Terwijl de organisatoren van de Australische Grand Prix in hun nopjes zijn met hun voorstel om volgend jaar de Grand Prix op een later tijdstip van start te laten gaan, vreest Paul Stoddart dat het niet genoeg is om Bernie Ecclestone te plezieren.Zoals bekend wil Ecclestone graag een avondrace organiseren in Australië. Hij denkt daardoor veel meer televisiekijkers te trekken. De staat Victoria wil daar geen toestemming voor verlenen en ook de GP-organisatie staat er onwelwillend tegenover omdat daarvoor fors geïnvesteerd moet worden.

Door de race in 2009 om vijf uur ’s middags te laten starten, begint de race in Europa om zeven uur ’s ochtends. Een veel schappelijker tijdstip dan nu het geval is. Toch is het volgens Stoddart niet genoeg.

,,Het enige waarmee je Bernie tevreden kunt stellen, is het organiseren van een avondrace,” verklaarde de Champ Cars-teambaas tegenover de Australische krant Herald Sun. ,,Het is een avondrace of niks. Dit is een halfslachtig compromis. Ik zie niet in dat hierdoor de kijkcijfers omhoog schieten, en daar gaat het nou allemaal om.”

Volgens Stoddart doet Melbourne er goed aan om te vragen voor een datum later in het seizoen, zodat ze niet zo onder druk staan om hoge kijkcijfers te scoren. ,,Het zal interessant zijn om te zien hoe de kalender er volgend jaar weer uit ziet. Er zijn genoeg landen bereid om vijftig miljoen dollar neer te leggen om een race te organiseren. Voor Melbourne is het heel moeilijk om daarmee te concurreren.”

LV