Formule 1-baas Bernie Ecclestone is Magny-Cours definitief beu. Wat hem betreft wordt de Grand Prix van Frankrijk vanaf 2009 verreden op een stratencircuit in hartje Parijs.Ecclestone deed zijn uitpraak over de toekomst van de Franse Grand Prix tegen het Duitse persbureau SID. Volgens hem is definitief besloten om Magny-Cours van de racekalender te schrappen.

,,We moeten op zoek naar een andere plek voor de Grand Prix van Frankrijk, want we keren niet meer terug naar Magny-Cours. Daarvan is de Franse regering al op de hoogte.''

Ecclestone is een verklaard voorstander van stadsraces, zoals de nieuwe Grand Prix' die dit jaar in Valencia en Singapore worden verreden.

Londen en Parijs staan ook op zijn verlanglijstje – waarbij hij meteen erkent dat een Formule 1-race in Londen niet haalbaar is. Een race in Parijs is dat volgens hem wel, zelfs als die al volgend jaar zou moeten worden georganiseerd.

De Formule 1-organisatie heeft al langere tijd moeite met Magny-Cours omdat het te afgelegen ligt en te weinig (hotel)voorzieningen biedt. Hoewel het er vorig jaar al op leek dat in 2007 de laatste Formule 1-race op het circuit zou worden verreden, kreeg het nog een laatste kans.

Nu valt het doek wat Ecclestone betreft definitief.

DP