Nu de Britten definitief een nieuwe held hebben die al heeft bewezen om de wereldtitel te kunnen strijden, gaat Lewis Hamilton een zwaar jaar tegemoet. Hij moet laten zien de druk aan te kunnen. Geen gemakkelijke opgave, denkt ook Bernie Ecclestone.Iedere andere coureur die zijn tweede jaar als Formule 1-coureur ingaat, kan nog terugvallen op het excuus dat je nog maar net komt kijken en fouten mag maken. Bij Lewis Hamilton gaat dat niet op. De 23-jarige Brit werd in 2007 in zijn debuutjaar bijna wereldkampioen en dan verdwijnt het 'rookie-excuus' als sneeuw voor de zon.

Naast het feit dat Hamilton zijn positie binnen McLaren nog meer heeft verstevigd, staat ook nog eens een hele natie achter hem. Groot-Brittannië wil eindelijk weer een wereldkampioen en heeft in Hamilton de ideale kandidaat gevonden.

Het zijn allemaal factoren die ertoe bijdragen dat Hamilton het niet makkelijk gaat krijgen. Dat erkent ook Ecclestone. ,,Vorig jaar had hij geen last van druk, maar dit jaar is dat wel het geval. Dat is het probleem", verklaarde hij tegenover de BBC.

Toch denkt Ecclestone dat Hamilton die druk wel aan kan. ,,Ik denk dat hij het in de hand heeft. Hij zal zich er niet door van de wijs laten brengen. Hij weet zelf heel goed wat hij wel en niet kan", aldus Ecclestone.

LP