Bernie Ecclestone vindt de hele discussie rondom de racistische uitlatingen jegens Lewis Hamilton overdreven en doet het voorval af als 'incident'. Volgens de Brit gaat het slechts om een klein groepje herrieschoppers.Tijdens één van de wintertests in Barcelona misdroegen groepjes Alonso-fans zich door beledigingen te roepen naar Hamilton, telkens als de McLaren-coureur de pit uitreed.

De FIA was er als de kippen bij om het gedrag van het Spaanse publiek hard te veroordelen en verantwoording van de Spaanse autosportbond te eisen. Daarop werd vervolgens weer gereageerd door het Circuit de Catalunya en de Spaanse autosportbond.

Tevens startte de FIA een wereldwijde antiracismecampagne, Racing against Racism. Ecclestone vindt dat overdreven. ,,Zo geven we mensen die aandacht zoeken precies datgene wat ze willen”, zegt hij in gesprek met BBC Radio.

,,Ik denk dat zij er gewoon van houden om mensen tegen elkaar op te zetten. Maar het was een eenmalig iets”, meent de Brit. ,,Het is niets om ons zorgen over te maken.”

,,De groep die in Barcelona voor overlast zorgde zou zomaar dezelfde groep mensen kunnen zijn die problemen veroorzaken bij het voetballen. Denk ik althans. Ik durf ze geen fans te noemen en denk ook niet dat ze supporter van Fernando Alonso in het bijzonder zijn.”

KVN