Het circuit van Silverstone maakt zich op voor een grondige renovatie. Lokale autoriteiten hebben gisteren besloten dat de economische waarde van het circuit de kosten van een verbouwing overstijgt. ,,Voor het eerst wordt Silverstone op waarde geschat.”
Het nieuws komt voor Grand Prix-organisator BRDC als een opluchting na een jarenlange periode van juridisch gesteggel over wie de verantwoordelijkheid over het circuit heeft. Omdat de Britse overheid maar mondjesmaat steun toezegde aan het circuit, is Silverstone verouderd.

Bernie Ecclestone dreigde al meermalen de Britse Grand Prix te schrappen. Gisteren presenteerde de deelregering van South Northamptonshire echter een ambitieus plan dat van Silverstone weer een hypermodern circuit moet maken.

Het plan van South Northamptonshire omvat een ‘visie voor het circuit’, waarin nog geen bedragen genoemd worden. Zoals blijkt uit het rapport hoopt de provincie dat een deel van de kosten zullen worden terugverdiend door de automobielindustrie, want er wordt gewag gemaakt van een ‘grootschalig testcentrum’ nabij het circuit.

Verder moeten de pitcomplexen en de pitstraat op de schop, worden er twee hotels gebouwd, komt er een ‘extreme sports centre’ een ‘businesspark’ en een welkomstcentrum.

Robert Brooks, voorzitter van de BRDC, is enthousiast. ,,Wij zijn erg blij met dit nieuws. De faciliteiten op ons circuit zijn aan vernieuwing toe en daar kunnen we nu aan beginnen. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat Silverstone zijn status als centrum van de Britse autosport behoudt.”

Spencer Canning, Development Director van Silverstone: ,,Dat het ontwikkelingsplan voor Silverstone is aangenomen betekent dat, voor het eerst in de lange geschiedenis van ons circuit, de waarde van Silverstone voor Groot-Brittannië wordt erkend. We kunnen nu de stap maken naar het creëren van een hoogwaardige locatie voor auto-en motorsport, educatie en technologische ontwikkeling.”

Silverstone verwacht binnen enkele maanden een contract af te sluiten met een aannemer die de werkzaamheden verricht. Komend jaar zullen de Formule 1-teams dus nog in de oude pitgebouwen moeten werken. Aan de vernieuwing van de pitmuur is in januari al begonnen.

MB