Giancarlo Fisichella, normaal de rust zelve, is boos. De Italiaan is het niet eens met de uitspraken van Bernie Ecclestone, die vindt dat de coureur met pensioen moet, en heeft hem een open brief geschreven.Ecclestone verklaarde eerder deze week in een interview dat zowel Fisichella als Ralf Schumacher de afgelopen jaren ondermaats gepresteerd hebben en dat het tijd wordt voor hen om te stoppen in plaats van over te stappen naar Force India.

Die kritiek kon Fisichella niet waarderen. Hij is van mening dat hij naar verwachting gepresteerd heeft. En dat hij juist zijn passie voor de sport toont, door volgende week voor Force India te gaan testen.

In een open brief op zijn website, haalt hij flink uit naar de Formule 1-supremo.

,,Ik heb met veel interesse uw interview in Auto Moto und Sport gelezen, wat door uw eigen website heel trouw ook gepubliceerd is. U bent de vader van de Formule 1 en als een vader spreekt u over uw kinderen, waar ik er één van ben.”

,,Ik wil u eraan herinneren lieve vader, ik bedoel lieve Bernie, dat ik degene ben geweest die in 2005 in Melbourne met Renault de Grand Prix won. Daardoor was ik de eerste die ontdekte dat de R25 goed genoeg was om races te winnen. In de twee seizoenen naast Alonso, heb ik in goed overleg met het team, bijgedragen aan twee constructeurtitels. Ik heb daarnaast de vierde plaats bij de coureurs veroverd, net zoals Felipe Massa dit jaar.

,,Gezien de omstandigheden had ik het niet beter kunnen doen. In 2007 beloofde Renault mij een winnende auto, dat hebben ze echter niet kunnen waarmaken. Dat heeft me desondanks niet ontmoedigd. Volgende week zal ik dan ook met al mijn enthousiasme en ervaring testen voor Force India; een jong team met een oud hart, net zoals Giancarlo Fisichella die nog steeds zijn talent voor zich wil tonen.”

LV