In tegenstelling tot Bernie Ecclestone is FIA-voorzitter Max Mosley niet erg blij met de successen van Lewis Hamilton. De Brit vreest zelfs dat het een negatief effect op de sport zal hebben als de McLaren-coureur in 2008 opnieuw zo succesvol is.Mosley: ,,Als Lewis volgend jaar om de titel strijdt zal dat groot nieuws zijn. Wat van grote invloed kan zijn met de kans dat het negatief uitpakt. Je kunt het vergelijken met de jaren dat Michael Schumacher domineerde, toen kreeg ik ook brieven van mensen met het verzoek of ik niets kon doen om zijn snelheid in te dammen.”

Mosley verklaarde verder tegenover het BBC-programma Hardtalk dat Hamiltons rol in de opleving van de sport enorm overdreven is. ,,Het heeft zeker geholpen in het Verenigd Koninkrijk. Hij kan bovendien op wereldwijde interesse rekenen vanwege zijn komaf.”

,,Hij is geen rijkeluiszoontje, hij heeft het zelf voor elkaar gebokst. Maar er is elk jaar wel weer een nieuwe held. Als hij niet geweest was dan was Nico Rosberg, Robert Kubica of één van de nieuwe jongens zoals Vettel de ster van het moment geweest. Maar zoals we dit jaar gemerkt hebben, wordt het al snel overdreven als er over Hamilton geschreven wordt.”

LV