Als het aan FIA-president Max Mosley had gelegen was er dit seizoen geen McLaren-coureur kampioen geworden. Dit vanwege de vraagtekens die volgens de Brit achter hun eventuele titel komen te staan.Het was al bekend dat over volledige uitsluiting van McLaren is gediscussieerd en dat dit volgens Bernie Ecclestone veel dichterbij was dan velen vermoeden. Toen puntje bij paaltje kwam was er echter niet genoeg support. Mosley heeft nu bevestigd dat hij tot die minderheid behoorde.

Hij kwam tot deze mening omdat er volgens hem altijd twijfel zal blijven bestaan als Lewis Hamilton of Fernando Alonso kampioen wordt. ,,Ze hadden een voordeel dat ze eigenlijk niet mochten hebben. We zullen nooit weten of Raikkonen of Massa anders kampioen zou worden”, vertelde hij tegenover de BBC.

,,Aan de andere kant is er sprake van een machtig mooie titelstrijd die dan wordt verpest. Dan hoor je weer kreten als 'het was niet de fout van de coureurs'. Kan zijn, maar dan moet je een coureur ook niet diskwalificeren als zijn auto een kilo te licht is. Dan gaat het om het principe.”

Het lijdend voorwerp, Hamilton zelf, deelde de visie van de FIA-voorzitter niet. Eerst was hij er niet zo happig op om te reageren, even later zei hij dat hij zichzelf als waardig kampioen zou zien.

,,In mijn ogen heeft het team niets fout gedaan”, vond de McLaren-coureur. ,,Ik heb de kans gegrepen die mij geboden is en heb gewoon m'n werk gedaan. Ik kan dan ook niet thuisbrengen waarom het kampioenschap gekleurd zou zijn.”

KVN