Sakon Yamamoto rijdt de resterende zeven Grand Prix’ voor het team van Spyker als de vervanger van de ontslagen Christijan Albers. De Japanner is nog niet officieel bevestigd, maar dat moet spoedig gebeuren.Yamamoto reed vorig seizoen elf Grand Prix’ voor Super Aguri. Hij is nog steeds testcoureur voor het team. Daarnaast neemt de 25-jarige coureur dit jaar deel aan de GP2 Series voor het team BCN. Zijn teamgenoot aldaar is de Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung.

Bij Spyker was niemand bereikbaar voor commentaar. De komende dagen wordt een officieel bericht van het team verwacht, waarin Yamamoto gepresenteerd zal worden als de officiële vervanger van Albers.

De Japanner is niet helemaal onbekend met Spykers teambaas Colin Kolles. In 2005 mocht hij tijdens de Grand Prix van Japan komen opdraven als vrijdagtester omdat Robert Doornbos was vertrokken naar Minardi.

De komst van Yamamoto naar Spyker zou goed kunnen samenhangen met de definitieve afwikkeling van de klantenchassis-zaak en het conflict over Giedo van der Garde. Spyker, Super Aguri en Toro Rosso strijden om de definitie van het begrip 'constructeur' en de daarmee samenhangende verdeling van tv-inkomsten.

Naar verluidt waren de teams, onder zachte dwang van Bernie Ecclestone, al in Magny-Cours zeer dicht bij een definitieve overeenkomst, maar had Super Aguri op het laatste moment nog bedenkingen.

LP/BR