Niemand rekende er eigenlijk nog op volgend seizoen opnieuw naar Magny-Cours af te reizen, maar het onmogelijke is gebeurd: Bernie Ecclestone is akkoord en de Grand Prix van Frankrijk is uit haar as herrezen. Er werden al grappen gemaakt als 'Nevers nooit meer', maar die woordspeling kan nu de prullenbak in. Bernie Ecclestone had de race zelfs al doodverklaard en was de laatste editie niet meer van de partij. ,,Ik hou nu eenmaal niet van begrafenissen”, gaf hij als reden op. ,,We hadden eigenlijk nooit naar dit circuit toe moeten gaan.”

Vorige week gloorde er weer wat hoop voor de Grand Prix toen de Franse autosportbond FFSA liet weten het huidige contract met Ecclestone, dat afloopt in 2011, na te willen komen. Er werd gekeken naar alternatieve circuits.

Die zijn nog niet gevonden, maar de Franse premier François Fillon is erin geslaagd Ecclestone om te praten en Magny-Cours op de kalender te behouden voor 2008 en zelfs 2009, ook als er tegen die tijd nog steeds geen alternatief is gevonden. Dat bevestigde een woordvoerder van Fillon tegenover Reuters.

Enige kanttekening: het gaat wel om een principe-akkoord van Ecclestones zijde, die hoopt dat er in de toekomst een race georganiseerd kan worden dichter bij Parijs.

KVN