De Indianapolis Motor Speedway zal volgend jaar geen Formule 1-race organiseren. Het lukte de organisatie niet om tot een overeenkomst met Bernie Ecclestone te komen.Tony George, voorzitter van het Amerikaanse circuit wilde deze week tot een besluit komen. Naar verluidt zijn de onderhandelingen echter gestaakt nadat Ecclestone en het circuit het niet eens konden worden over het geldbedrag wat betaald moet worden om de race te mogen organiseren.

Dit jaar betaalde George tien miljoen dollar. Ecclestone wilde dat bedrag aanzienlijk verhogen. Niet zo gek als andere kandidaat organisatoren wel gewillig in de buidel tasten. Valencia betaalt bijvoorbeeld 29 miljoen euro om een race te mogen houden. Tony George was daartoe niet bereid.

Ron Green, woordvoerder van het circuit, heeft bevestigd dat Indianapolis in 2008 niet op de kalender staat. Hij benadrukte dat dit besluit niet automatisch betekent dat er nooit meer een Formule 1-race op Indy zal plaats vinden. De toekomst ligt nog open.

Bij veel teams zal dit nieuws hard aankomen. Amerika is een belangrijke race voor de Formule 1. Voor fabrikanten als Mercedes ligt daar een belangrijke afzetmarkt. Het is echter aannemelijk dat we het volgend jaar zonder een Amerikaanse Grand Prix moeten stellen.

Hoewel Ecclestone in gesprek is met andere locaties, zijn die plannen nog niet ver genoeg gevorderd om daar in 2008 al een Grand Prix te organiseren.

LV