De komende Grand Prix van Frankrijk is de laatste die wordt verreden op het circuit van Magny-Cours. Bernie Ecclestone heeft zijn buik vol van het plattelandscircuit.,,We hadden er nooit aan moeten beginnen”, citeert Autosport.com Formule 1-baas Ecclestone. ,,We zijn alleen in Magny-Cours gaan racen om Jean-Marie Balestre (de voormalige FIA-president, red.) een plezier te doen.”

Het contract met Magny-Cours loopt dit jaar af en voorlopig is er nog geen nieuwe locatie voor de Franse Grand Prix. Parijs is genoemd als een mogelijke kandidaat. ,,Als iemand een goed plan voor een race in Parijs zou hebben, dan zou ik meteen een contract voor 99 jaar tekenen”, zei Ecclestone.

,,Een prachtig circuit in de straten van Parijs”, zo zegt hij over het gedroomde alternatief. ,,De Champs- Elysées op en dan daar de bocht om, dat zou mooi zijn. Je kan er altijd over dromen, hè? Maar ik probeer mijn dromen uit te laten komen.”

Volgend seizoen staat er al een nieuwe stratenrace in Valencia op de kalender. In 2009 strijkt het circus ook neer in Abu Dhabi, dat eveneens een stratenparcours heeft.

MB