Er is dit Grand Prix-weekend veel nieuws over circuits die contracten afsluiten met Bernie Ecclestone. Het Circuit de Catalunya is de laatste in de rij nu het contract is verlengd tot 2016.De Grand Prix van Spanje wordt al vanaf 1991 verreden op het circuit nabij Barcelona. Tel daarbij de enorm toegenomen interesse van Spanje in de Formule 1 op en Bernie Ecclestone is blij bekend te kunnen maken dat het contract is opengebroken tot 2016.

,,Er sloop even wat twijfel in de onderhandelingen, maar ik ben blij dat we een goede deal hebben kunnen sluiten”, zegt de Brit in een reactie. ,,Ik heb een prima relatie met de mensen hier. Alleen voor de vorm hebben we een contract ondertekend, met een stevige handdruk had ik ook genoegen genomen.”

Ecclestone geeft aan groot fan te zijn van de manier van werken en zegt zelfs dat het circuit een voorbeeldfunctie geniet. ,,Als iemand mij te kennen geeft dat hij een circuit wil bouwen zeg ik altijd dat diegene eens naar Barcelona moet gaan om te zien wat er bij komt kijken. Ik hoop dat het circuit dit niveau vasthoudt.”

Als na de regioverkiezingen in Spanje ook het contract met het circuit in Valencia wordt ondertekend, is het land de komende zeven seizoenen verzekerd van twee Grand Prix' per jaar.

KVN