Bernie Ecclestone heeft een vergadering tussen de teambazen over de klantenchassis'-rel moeten uitstellen. Verschillende teambazen hebben al andere verplichtingen.Dit meldt onze Engelse medewerker Adam Cooper.

Ecclestone wilde na de tweede vrijdagtraining de koppen bij elkaar steken om het probleem uit te praten. Dat is echter niet mogelijk omdat Jean Todt en Flavio Briatore verplicht van de partij moeten zijn bij een FIA-persconferentie, wat elkaar overlapt.

Later op de dag is het ook niet mogelijk een vergadering te beleggen omdat de teambazen samen met de coureurs een receptie van de Maleisische koninklijke familie moeten bijwonen in Kuala Lumpur. Dat is een flink eindje rijden van het circuit, bovendien is het midden in het spitsuur.

De Formule 1-supremo had opgeroepen tot een vergadering nadat de stewards onderdelen van de Toro Rosso STR2 in beslag hadden genomen. Hierdoor raakten de gemoederen flink verhit in de al langlopende discussie. Ecclestone wil nu graag zien dat alle partijen openlijk met elkaar de discussie aan gaan.

Zoals FORMULE 1 RaceReport tijdens het Grand Prix-weekend in Australië al kon melden, wijst Ecclestone het idee van klantenchassis' af. Zeker omdat deze teams amper te hoeven investeren in hun auto, maar wel in aanmerking komen voor de televisie-opbrengsten en het prijzengeld.

AC/KVN