Bernie Ecclestone kan heel goed begrijpen dat Spyker een protest heeft ingediend tegen Super Aguri. Dit heeft hij onze Engelse medewerker Adam Cooper verteld.Ecclestone is vanmorgen bij alle betrokken teams op bezoek geweest. In eerste instantie leek het er op dat hij aan een compromis werkte, maar dat bleek bij nader inzien niet het geval.

,,Ik denk niet dat we een protest kunnen afwenden. Een team moet voor haar eigen belangen opkomen. Ik kan niet zeggen wat ze wel of niet moeten doen”, vertelde de Brit nog voordat Spyker officieel protest aantekende.

Ingewijden melden dat Ecclestone niet blij is met het idee achter de klantenchassis' omdat hij vindt dat het de sport devalueert. Hij weigert alleen wel openlijk te zeggen welke van de twee partijen hij steunt.

,,Dat weet ik niet, daarvoor moet ik me eerst in de verschillende standpunten verdiepen. En die zijn stuk voor stuk even mooi onderbouwd. Of iemand bezit de eigendomsrechten en bouwt de auto, of niet. Dat is de hamvraag.”

Red Bull heeft de afgelopen winter advies gevraagd van FIA-voorzitter Max Mosley bij de te volgen strategie voor 2007. Super Aguri deed dit niet. Of beide teams ook met de Formule 1-supremo hebben gesproken is niet bekend. ,,We zien wel wat er gebeurt”, glimlacht hij.

AC