De Australische Grand Prix-organisatie overweegt serieus de mogelijkheid om een nachtrace te organiseren. Zoals bekend staat zo’n race in het donker hoog op het verlanglijstje van Bernie Ecclestone.De Formule 1-supremo heeft dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om met de organisator van de Australische Grand Prix Ron Walker van gedachten te wisselen. Walker bevestigt tegenover de Australische krant The Age dat het gesprek hem aan het denken heeft gezet.

Momenteel onderzoekt zijn organisatie of het mogelijk is het hele circuit goed te verlichten. Geen eenvoudige opdracht als we Walker moeten geloven. ,,Er zijn problemen met de stroomtoevoer in Albert Park. Het zal heel wat kilowatts kosten om het circuit te verlichten. Bovendien hebben we ook rekening te houden met het milieu. Desondanks staat het bij ons op de agenda."

Ecclestone onderhandelt ook met Singapore over de mogelijkheden voor een nachtrace. De Engelsman zou die graag volgend jaar al aan de kalender toevoegen. Volgens Walker staat of valt de beslissing over een nachtrace in Albert Park of het evenement in Singapore een succes wordt.

LV