Ford heeft Aston Martin verkocht aan een consortium van drie investeerders, waar Dave Richards er één van is. Dit nieuws is bevestigd op een persconferentie in Gaydon.De aandelen komen in handen van Richards, bankier John Sinders en een Koeweitse investeringsmaatschappij, Dar en Adeem Investment Co. Ford houdt een klein aandeel in het 93 jaar oude Aston Martin. Met de verkoop zou een bedrag van meer dan 660 miljoen euro gemoeid zijn.

Richards is op persoonlijke titel betrokken bij de aankoop van het sportwagenmerk. De aankoop is niet gefinancierd met geld van Prodrive.

De Amerikaanse automaker verkoopt het winstgevende Aston Martin om aan geld te komen om de grote verliezen van de firma te dekken. Richards' Prodrive is geen onbekende van Aston Martin, dat de DBR9 (Le Mans) en een opvoerset voor de V8 Vantage heeft ontwikkeld.

Prodrive doet vanaf 2008 mee aan het wereldkampioenschap Formule 1. Of dit project ook de naam Aston Martin draagt is nog niet duidelijk. Het is echter zeker niet ondenkbaar dat Richards de merknaam voor zijn Formule 1-renstal zal gebruiken.

Aston Martin zou in dat geval na Spyker het tweede klassieke sportmerk worden dat het Formule 1-avontuur aangaat.

KVN