De goede resultaten van Felipe Massa tijdens de wintertests zijn ook Ferrari-president Luca di Montezemolo niet ontgaan. De Italiaan verwacht dat Massa dit jaar volop mee zal kunnen strijden om de wereldtitel.,,Ik ben erg onder de indruk van Massa’s uitstekende prestaties tijdens het testen. Hij zal één van de belangrijkste titelkandidaten zijn”, aldus Di Montezemolo tegenover de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport.

Di Montezemolo zit wat dit betreft op één lijn met Bernie Ecclestone die eerder deze week, in een interview met het Duitse boulevardblad Bild Zeitung, Felipe Massa al tipte als belangrijkste kandidaat voor de wereldtitel in 2007.

De Braziliaan was erg snel tijdens de wintertests en mede daardoor lijkt Ferrari favoriet voor de overwinning tijdens de seizoensstart in Australië. Di Montezemolo is voorzichtig met zijn optimisme: ,,Iedereen ziet ons dit seizoen als favoriet. Wij hopen dat ze gelijk krijgen, maar we verkeren in ieder geval in goede vorm.”

De Ferrari-baas wil ook niet dat het team naast de schoenen gaat lopen. ,,Twee dagen geleden heb ik een hele dag op Maranello doorgebracht en daar hebben we afgesproken dat we met beide voeten op de grond moeten blijven staan.” Hij voegde daaraan toe: ,,In Australië zal pas duidelijk worden hoe de verhoudingen liggen. Het zal duidelijk zijn dat er een wil is om te winnen. Dat is waar we altijd van uitgaan.”

SH