Niet snel nadat de geruchten over een (nacht)race in Singapore de kop op staken, heeft Bernie Ecclestone deze ontkend. De 76-jarige Brit zegt met niemand een overeenkomst gesloten te hebben.De deal met Singapore leek zo goed als beklonken. Vanaf 2008 zou het eilandstaatje een Grand Prix organiseren in de straten van de stad. Naar alle waarschijnlijkheid zou het ook om een nachtrace gaan, die in april of in augustus gehouden zou moeten worden.

Het was de vastgoedmagnaat Ong Beng Seng die beweerde met zijn bedrijf Hotel Properties de rechten voor een Grand Prix in Singapore veilig gesteld te hebben. Vrijwel meteen na deze bekendmaking stegen de aandelen van Hotel Properties met maar liefst 15,8 procent op de lokale beurs.

Maar de reactie van Bernie Ecclestone is duidelijk. ,,Ik weet van niets”, vertelde hij aan persbureau Reuters. ,,Er is op dit moment geen overeenkomst gesloten.” De Brit ging er niet op in of hij überhaupt in gesprek is over een eventuele race in Singapore, maar hij toonde zich wel enthousiast over een nachtrace.

,,Het zou een goede ontwikkeling zijn en ik ben degene geweest die nachtraces aan hen (de Singaporeanen, red.) heeft voorgesteld. Maar dat heb ik ook in andere landen in Azië gedaan”, aldus Ecclestone.

LP