Prodrive, het aanstaande twaalfde Formule 1-team, is in onderhandeling met Ford over een overname van diens topmerk Aston Martin. Dat schrijft [schuin}GrandPrix.com{schuin].Er zijn al innige banden tussen Prodrive en Aston Martin. Het bedrijf van Dave Richards prepareert de Aston Martin DBR9, die in verschillende endurance-series wordt geracet door onder andere Peter Kox. Berichten over een overname van het Britse sportwagenmerk door Richards zijn interessant, omdat Prodrive in 2008 in de Formule 1 debuteert. Dave Richards heeft al aangegeven met een klantenchassis te gaan racen. Het eigendomsrecht van Aston Martin zou hem een mogelijkheid verschaffen om dit onder de vlag van een prestigieus bestaand automerk te doen.

Als de koop doorgaat wordt Prodrive eigenaar van een modern complex, dat een eigen testcircuit en een R&D-afdeling behelst. Bovendien ligt het Aston Martin-hoofdkwartier op een steenworp afstand van de plaats waar momenteel de nieuwe Prodrive-fabriek wordt gebouwd.

Mocht Aston Martin bij de Formule 1-plannen van Richards betrokken worden, is dat niet de eerste keer dat het merk in de Formule 1-annalen opduikt. In 1959 waagde het sportwagenmerk de sprong naar de Grand Prix-racerij. Helaas had de Aston Martin DBR4/250 de motor voorin, waardoor het al bij zijn introductie hopeloos achterhaald was. Roy Salvadori, Carroll Shelby en Maurice Trintignant scoorden in twee jaar geen punten en eind 1960 werd het project opgedoekt.