Er is in 2007 geen Grand Prix op het circuit van Imola. Bernie Ecclestone heeft de laatste hoop van de organisatoren definitief de nek omgedraaid.


Hoewel de Grand Prix van San Marino niet op de voorlopige kalender van de FIA stond, was er wel een gat van vier weken tussen de races in Bahrein (15 april) en Spanje (13 mei). Imola hoopte na de benodigde verbouwingen aan het circuit alsnog een plaatsje te kunnen krijgen. Dat gaat dus niet lukken.

Massimo Marchignoli, burgemeester van Imola, ontving deze week een brief van Bernie Ecclestone waarin hij uitlegt dat het contract tussen Imola en de FIA verlopen is. ,,Het is jammer, want het oorspronkelijke contract met Imola is nog gesloten tussen de FIA en Enzo Ferrari zelf”, citeert de krant Repubblica Ecclestone. ,,Het contract is verlopen en er komt dus geen Grand Prix in Imola.”

Marchignoli is uiteraard teleurgesteld over het nieuws. ,,Ik wilde zeker weten of er geen mogelijkheden meer waren voor 2007, maar de brief van meneer Ecclestone laat geen ruimte voor twijfel”, zegt hij. ,,Hij is heel duidelijk geweest: er komt geen Grand Prix.”