Spannende dagen voor de circuitdirecteuren van Hockenheim en Nürburgring. Ze hopen komend weekend Formule 1-baas Bernie Ecclestone zover te krijgen om akkoord te gaan met hun plan de Duitse Grand Prix om en om te organiseren.


De circuitdirecteuren hebben een afspraak met de Formule 1-supremo staan om over de toekomst van de Duitse Grand Prix te praten. Ecclestone verklaarde onlangs dat vanwege de toegenomen druk op de racekalender – verschillende landen staan te dringen om deelname – Duitsland hoogstwaarschijnlijk een race moet schrappen.

De druk van Ecclestone in combinatie met het gegeven dat beide locaties niet meer zoveel winst maken als in het verleden, heeft er toe geleid dat de Nürburgring en Hockenheim een overeenkomst hebben bereikt om afwisselend de race te organiseren.

De twee circuits stellen voor dat de Nürburgring in 2007 de Duitse Grand Prix organiseert en in 2009, zodat Hockenheim die taak in 2008 en twee jaar later in 2010 op zich neemt. Het zeer aannemelijk klinkende voorstel moet nu alleen nog goedgekeurd worden door Ecclestone, zodat het wellicht komen weekend al bekend kan worden gemaakt.

In het verleden waren circuits wel vaker bij toebeurt gastheer voor een Grand Prix. In de jaren zeventig en tachtig bij voorbeeld organiseerden circuits als Dijon en Paul Ricard en Brands Hatch en Silverstone om en om de respectievelijke Grand Prix’ van Frankrijk en Engeland.