Als alles volgens plan verloopt staan er in 2009 races in Zuid-Korea en Mexico op de Formule 1-kalender. Bernie Ecclestone heeft de teambazen meegedeeld dat ze hier ’serieus rekening mee moeten houden’. Dit exclusieve nieuws meldt FORMULE 1 RaceReport-redacteur Adam Cooper.


Het was oorspronkelijk de bedoeling dat Zuid-Korea halverwege de jaren negentig al op de kalender zou komen te staan. En er werd ook daadwerkelijk een contract ondertekend met Ecclestone, maar tot een race is het nooit gekomen. Voor dit seizoen was het daarentegen juist de bedoeling om Mexico aan te doen, maar het project in Cancun werd geplaagd door diverse problemen. Wij begrijpen dat de Mexicaanse locatie voor een circuit niet wordt gezocht in de Cancun-regio.

Bovendien heeft Ecclestone de teams verteld dat hij graag een tweede Grand Prix in Amerika wil houden. Bij voorkeur aan de westkust. Hiernaast zou ook Indianapolis in de toekomst op de kalender moeten blijven staan. Ook die andere race met een onzekere toekomst, Spa-Francorchamps, wordt in 2007 naar alle waarschijnlijkheid weer verreden. Er wordt gewerkt aan de infrastructuur van het circuit en buiten dat heeft de race de volledige steun van Ecclestone.

De teams hebben tegengas gegeven: meer dan achttien races per jaar zien ze niet zitten. Dus moeten er evenement wijken voordat de Grand Prix’ in Zuid-Korea, Mexico, Amerika en Spa (terug) op de kalender komen. De circuits die daardoor moeten vrezen voor hun toekomst zijn Imola en Hockenheim. Een ontsnappingsmogelijkheid voor Duitsland om de Grand Prix te behouden is het sluiten van een deal tussen Hockenheim en de Nürburgring. Zodat er om en om op de circuits geracet kan worden, zoals in het verleden tussen Brands Hatch en Silverstone het geval was.

Zowel Imola als Hockenheim had in het (recente) verleden te kampen met financiële problemen.